subota, 5. svibnja 2012.

STILETTO BOOKENDS






Prema našim iskustvima, u Zagrebu (pa vjerojatno i u Hrvatskoj) je vrlo teško pronaći zanimljive i originalne držače za knjige (bookends), a da još k tome budu i pristupačni cijenom. Marta nam je dala u zadatak da joj smislimo nešto, pa smo ih nakon provjere ponude na tržištu odlučile same napraviti. 
Trebalo nam je nešto što dolazi u paru, dovoljno je čvrsto i stabilno da bi držalo knjige na okupu, da se uklapa u uređenje ženskog stana (koji je moderan, minimalistički, i prevladaju bijela, zlatna i crvena boja) i da govori nešto o samoj vlasnici. Dakle, ona voli čitati, a kao svaka žena obožava štikle. I kada se sve te informacije spoje, rješenje je bilo vrlo logično - STILETTO BOOKENDS!
Iako štikle same po sebi nisu posebno stabilne, što znamo sve mi koje smo probale izdržati cjelonoćni izlazak u njima, rješile smo problem metalnim držačima u obliku slova L, koje smo pričvrstili na unutarnju stranu štikle i tako bez problema drže knjige na okupu. Ušminkavanje bojom i sada se Marta pogledom na policu može diviti svojim strastima.

1 komentar:

  1. super idea kako iskoristiti štikle koje se ne nose često ;-)))

    OdgovoriIzbriši