utorak, 22. svibnja 2012.

PRIČA O KUPIDOVIM VRATIMA


Srijeda popodne, razgovor  kreće  :
Vesna:  ...'E , ajd' mi ta vrata oslikajte.... ma znate da već odavno  želim neš' s njima napravit!'  
Kuchanice : ... 'Aj! Ma joj,ne može sad u gužvi smo!'
Vesna: 'Oke! Kad ćete moć '
(srijeda noć) Kuchanica 1: nije pun mjesec alI ne spava, nego se u bestežinskom stanju sjeti opet Cupida /Vesnina vrata... i sine joj - jao mrak!
(čet  jutro, 6:00, whatsapp, Kuchanica 1 à Kuchanica 2 : e, imam ideju za Vesnina vrata, danas krećemo s impregnacijom, kad obavimo sve ostalo i nabavu materijala, trebamo 'onu' smjesu- stavi na popis i ajde dolazi !!! ) ;  whatsapp, Kuchanica 2 à Kuchanica 1 : narkomanko!!!
Četvrtak popodne : kod Vesne smo , okvir vrata je obljepljen zaštitnom trakom i kreće protokol ... nažalost kist je bio brži od aparata pa je prva fotka već sa bijelom temeljnom bojom – slijedi sušenje preko noći.

  

Petak jutro : prva kava obavljena, zglobovi razgibani, s Vesnom detalji dogovoreni ( žemska hoće nešto u ljubičastim nijansama, ostatak stana je teški monoton, dvije najčišće NEboje CRNO/BIJELO, pa unosimo nešto boje.  Baroknih ornamenata i vitica gdje god se okreneš po stanu –moramo napraviti neki prijelaz ostatka stana i vrata tako  da ćemo i vitice ubaciti na vrata. Željeni text i font smo dobili od Vekite ,  a izgled malog Kupida smo  zajedničkim snagama  finalizirali. Iako bi Kuchanice bile sretnije da je bio malo neozbiljniji,  Vesna kaže da mora mislitI na budućnost i da će ta vrata gledat i  kada će imatI 70 godina, pa kako će  unucima objasnit Kupidov  mitraljez ili sunčane naočale :(
Dakle, prvi sljedeći korak je skica za reljefne vitice !



Reljef gotov! 

Kupida smo riješili u sekundi ( gologuzi je spreman) , ni text nije bio jako strašan ( font je bio zadan) , a mali izazov je bio ispisat u tom fontu razumljiva slova, naglasiti bitno ... i text  je ispao korektno.
*Kuchanica 2 ( aka. oko sokolovo) kuži da slova plešu al od straha neće ništa reć', samo pita : 'e, jel slova trebaju bit takva? Kuchanica1: 'iskreno, ne! Ali, izgleda da je podsvijest opet napravila posao za nas, jer se desio nekakav ludi efekt, imaš osjećaj kada  Kupid ispuca tu svoju strijelu kao da će se oblak  slova raspršit, a sada još uvijek napeto čekaju  :)





A sada slijedi farbanje... dan polako izmiče, koncentracija se gubi!!! Kuchanica 1 (aka .nervoza) se  gubi, Kuchanica 2 preuzima kontrolu ... naravno sa najmanjim mogućim kistićem ( možda samo malo lažem kada kažem da je to bio kistić veličine eyelinera!!!) i kreće u farbanje vrata!!!  Kraj petka... vrata su pri kraju... ta žena ( Kuchanica 2) je zmaj!!!



Veliki dio vrata kao što vidite je gotov, za drugi dan ostaje samo finish... najljepši dio  posla , šlag za kraj. J
Za subotnje jutro ostaje nam samo:  ispuna Kupida, izjednačiti boju podloge, patiniranje reljefa i na kraju ćemo ubacit laganu gradaciju podloge da bi postigle efekt koji će biti još više  dreamy... lak... i to je to! ;) 




 
Kuchanice  sretne! Vekita presretna, a  stan još sretniji ... doživio Renesansu, dočekao boje i Kupida da sve drži pod kontrolom!;)

Uživajte u Kupidovim vratima uz glazbenu podlogu koja je pratila ovaj makeover ;)


XOXO,
Kuchanice

1 komentar: