subota, 12. svibnja 2012.

ČIPKASTI ČAJNI STOLIĆ - makeover

Za vrijeme makeovera jedne stare drvene komode, kojoj smo nadjenuli novu shabby chic haljinicu u oko nam je upao ovaj neugledni, pa čak i ružnjikav čajni stolić ;)


Vlasnica je s njim htjela ravno na krupni otpad, a nama se činilo da ipak ima šanse da postane zgodan -  iako njegove zlatne mesing nožice i  metalizirano staklo  nisu odavali takav dojam.
Nagovorile smo vlasnicu da nam da priliku da ga probamo urediti, spakirale stolić - svaka svoju nogu i staklo pa pravac u kreativni lab. Brainstorming je bio zanimljiv, strašne ideje su dolazile,  a neke su zahtijevale i  upoznavanje  novih tehnika kao  pjeskarenje stakla raznim kiselinama, ali ipak smo se na kraju odlučile na sigurniju varijantu.
Glavna vodilja svih ideja je bila da se riješimo tih mesing zlatnih nožica. Njima smo vrlo brzo stale na kraj  i one su postale bijele, što nam se sviđalo jer smo time dobile znatno nježniji i elegantniji izgled.
Bijele nogice su već kao takve mogle  zadovoljiti, ali smo ovisno o završnom izgledu stakla razmišljale da ih dodatno i oslikamo ako će biti potrebno.
Heh, sada je uslijedio teži  dio priče.
Kao i uvijek Pinterest je bio bogat izvor inspiracije, gdje smo naišle na naše omiljeno... čipku! :)



Ideja nam je bila divna.... efekt još ljepši, ali kompletnu priču je bilo prekomplicirano prenijeti na našu verziju čajnog stolića, pa smo se prilagodile. Uzorak koji je korišten na slici gore podsjetio nas  je , tj. sa sigurnošću mogu reći da je marokanskog podrijetla, pa smo se i mi odlučile sličan. 



Staklene površine smo podijelile u mrežu  unutar koje  smo bojom za vitraje iscrtavale odabrani uzorak uz pomoć prije pripremljene šablone.





I naš ružnjikavi stolić postao je pravi komad. ;)

XOXO,
Kućanice 



Nema komentara:

Objavi komentar