petak, 4. svibnja 2012.

MAKEOVER STAKLENKI U ROMANTIČNE DOZERE




Naše majke ( a vjerujem i vaše)  kao hrčci skupljaju stare staklenke, kutije i sve ostale vrste pakiranja hrane, pa ih uvijek ima po svim ormarićima, kutijama, smočnicama ... i čekaju da ih ispuni neka nova prehrambena rukotvorina (mljac). 
Stare staklenke sa poklopcima mogu se vrlo lako i lijepo urediti i koristiti kao npr. kuhinjski dozeri. Mogućnosti su bezbrojne, ograničeni ste samo granicama mašte, a mi vam preporučamo ovaj romantičan stil koji će vam uljepšati trenutke u kuhinji ;)
Dakle, operite staklenke i skinite naljepnice sa njih. Kada odlučite što želite da na njima piše, slova na staklenci ispišite vrućim ljepilom (jednostavno se nanosi pištoljem i brzo se suši, a ako pogriješite lako se skida sa stakla). Bojom za stakla prefarbajte kompletnu staklenku, a dok se boja suši iskrojite materijal (u našem slučaju čipku) kojom ćete prekriti poklopce. Kada je boja na staklu suha, lagano vrhom prsta umočenim u boju pređite preko reljefnih slova da im pojačate vidljivost. I na kraju oko poklopca zavežite traku ili šagu za kompletan dojam. To je to! Igrajte se bojama, kombinacijama materijala, pišite gore što vas je volja (staklenke mogu poslužiti i za neke druge prehrambene proizvode; kao kutijice za sitnice; držač za olovke i štošta drugo....) Budite maštoviti i uživajte u svojim djelima - mi jesmo!

Nema komentara:

Objavi komentar