petak, 25. svibnja 2012.

ŠAŠAVI LUSTER OD KARTONA







U našoj kreativnoj radionici kronično nedostaje lustera. Naravno, nismo htjeli neki obični, kupovni, već viđeni jer kakve smo mi to kreativke ako ne možemo smisliti nešto same ?!   I onda naletimo na genijalnu ideju – luster od kartona! 



Hm..izgleda odlično, kičasto a industrijski, ali je od kartona... kako će to funkcionirati, hoće li se zapaliti, kako ćemo ga složiti da izgleda dobro i bude funkcionalan?? Sto pitanja, ali znatiželja je bila jača: " Ajmo probat, pa ako i ne uspije, nešto ćemo naučiti."
Template smo iscrtali, napravili šablonu od papira i precrtali ju na tvrdi karton x2 - dvije stranice lustera ulaze jedna u drugu.  Skalpel u ruke i prati oblik! Kada su stranice bile spremne(izrezane i pobrušenih rubova) krenule su rasprave o boji . Ovaj neobični luster je izrađen za beige kuhinju koja je tražila neku jaču boju detalja.  Pogled nam u razgovoru padne na kričavi rozo/narandžasti svijećnjak u blagovaoni i boja odlučena!  Da ne bi bio „dosadan“( iako je to kod ovog modela nemoguće)  jednu smo stranicu obojali u tamno sivu, a drugu u jaku rozo/narandžastu boju . Lakiranje i luster je gotov, a mi – zaljubljene <3
Naš najdraži „strujić“ Dragec nas je malo čudno gledao kada smo mu pokazali što bi htjeli da nam objesi  u kuhinju, ali nakon kratkog dogovora i završenog posla i sam je teškom mukom priznao da smo uspjele :D

U procesu izrade rodilo se još sto novih ideja – od materijala izrade, beskonačnih kombinacija boja i ukrasa, ali ostale usamljene žarulje u radionici će dobiti drugačija rasvjetna tijela (naime, Kuchanica 1 ima problema sa dvije iste stvari u prostoru :) pa nam se javite ako vam se sviđa ideja, jer jedva čekamo da napravimo još pokoji  šašavi luster.

XOXO,
Kuchanice

Nema komentara:

Objavi komentar