ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

ORIGINALNI DETALJI ZA ORIGINALAN PROSTOR – HOSTEL SWANKY MINT – III. dio





Kada dobiješ zadatak osmisliti detalje u prostoru u kojem svaki kvadratni centimetar priča svoju priču i privlači poglede,  možeš se veseliti ili paničariti. Ja sam prvo malo paničarila, ali kad sam malo bolje upoznala ekipu zaslužnu za cijelu ovu priču, onda sam se počela veseliti. Kažu ti što im sve fali i daju ti slobodne ruke da se igraš. Dream come true situacija. A i nakon dvadesetak preuređnih stolaca i vintage kofera kao kupaonskih ormarića koje su odlično prihvatili, valjda ne mogu zeznuti.

Zadatak je bio osmisliti dva lustera koji će se uklopiti u industrijski interijer, kao i originalne vješalice za ručnike i odjeću u kupaonicama. Odmah sam znala što bi se savršeno uklopilo. Vodovodne cijevi – široke plastične i uske metalne.

Od plastičnih smo napravili lustere. Postoje razni dijelovi koji se mogu slagatiovisno o željama i potrebama na različite načine. Odlučite što vam točno treba, iskombinirate dijelove cijevi koji se sastoje od raznih zglobova i oblika i pozovete majstora za struju (jer se s takvim stvarima ne igram sama) koji će ga osposobiti da svijetli. Sličan primjerak već  imam u svom stanu u kuhinji, pa Dragec (strujić) napamet zna kada ga nazovem što nam sve treba. 

Uske metalne vodovodne cijevi iskoristili smo za vješalice u kupaonicama. One se također mogu slagati na razne načine zbog nekoliko vrsta zglobova koji su na tržištu. U hostelu smo radili dvije vrste vješalica – prečke za ručnike i pojedinačne za vješanje odjeće. 

Kako su se ovi cjevasti handmade komadi uklopili u kompletan prostor, prosudite sami.














Fotke by: Kuchanice, CROPIX (Berislava Picek) i Stjepan Sušec

Nema komentara:

Objavi komentar