utorak, 11. veljače 2014.

"NACRTANA" LAMPANekom nenamjernom nepravdom “nacrtana” lampa sve do sada nije dobila svoj post na blogu. A kućna miljenica nam je već više od godine dana. Nemam opravdanje za svoje (ne)djelo, a posebno zato što su reakcije na nju uvijek vesele i glasne (“jaooo  super je!”, “čekaj…to je stvarno lampa?!...i svijetli?!”, “nama bi ovo odlično pasalo u dječju sobu jer nemamo mjesta za lampu!”, “cijeli stan je for a, ali lampa je vrh!”). I vjerojatno se još uvijek ne bi sjetila posvetiti joj koje slovo da ju nisam jučer fotkala za kolaž na Instagramu kad mi je sinulo! 

Krajnje je vrijeme je da ispravim nanesene  joj duševne boli i da vam predstavim jednu vrlo posebnu – “nacrtanu” lampu! Ona ne zauzima nimalo mjesta, može biti u bilo kojoj veličini, boji ili obliku jer je naslikana na zidu. Ali to ne znači da ne odrađuje svoju primarnu zadaću – ona itekako osvjetljava prostor.

Nastala je (u glavi i na zidu) tijekom preuređenja stana  kada smo odredili funkcije prostora i pozicije namještaja. Blagovaonski stol nam se nalazi u sklopu dnevnog boravka i kada smo stavili sav željeni namještaj na mjesto, shvatili smo da osim jednog stropnog rasvjetnog tijela nemamo decentnije rasvjete za kutnu garnituru kao ni za stol. Točno između stola i kutne garniture nalazi se izbočina u zidu koja vizualno odvaja prostoriju na dva spomenuta segmenta (jedaći prostor i prostor za dnevni odmor) što je super, ali ne ostavlja ništa mjesta za podnu rasvjetu. Osim nacrtanu. 

I tako je ova putem-osmišljena lampa postala carica dnevnog interijera koju svatko sa znatiželjom promatra. I pali da vidi jel to stvarno lampa :)

Ako želite nešto slično, ali drugačije sa istom funkcijom u svom interijeru, javite se – dolazim s kistom, bojom i kablovima na dogovor :D 

Nema komentara:

Objavi komentar