utorak, 9. travnja 2013.

BLAGOVAONSKI STOLCI - makeover




Nakon što sam preuredila blagovaonski stol  na red su došle i pripadajuće stolice. Ok, nisam sigurna da li su bile pripadajuće, ali smo ih zatekli sa stolom, pa kada se već sve renovira nije ih problem iskompletirati. 

Pretpostavka je da su  stolice prilično stare (kao i stol cca 30ak godina), ali drveni okvir od punog drva je u odličnom stanju, ne klimaju se, nisu čak ni pohabane. Jedino što je bilo u lošem stanju su šperploče sjedišta koje ipak nisu izdržale 30 godina svakodnevnih druženja za stolom. 

Taj problem je lako rješen uz pomoć ljubaznog osoblja Furnira u Heinzelovoj, gdje su mi preporučili, naručili, izrezali i složili u auto 6 drvenih ploča 40x40 – i sve to za samo 50kn! Za ovu namjenu možete birati šperploču ili ivericu, od 10mm nadalje, a cijene materijala se od dućana do dućana razlikuju.



Uz akrilne lakove (sivi i rozi) i smeđu kroko-eko kožu koje sam kupila još prije za stol, za stolce su mi bile potrebni i komadi spužve te sjedište od iverice. Naravno i klamerica za tapeciranje.




Stara sjedišta stolaca sam odšarafila kako bi lakše oprala drvene okvire od prašine i masnoće.





Iznutra roza boja, izvana siva i tapecirung u eko kožu i kompletna blagovaonica je spremna za nova druženja ;)









Ovaj makeover izašao je u Jutarnjem listu i fotke su njihove, a snimila ih je Neja Markičević za CROPIX.



3 komentara:

  1. I sama poželim nešto preurediti. Vrijeme je da se krene!

    OdgovoriIzbriši
  2. jeste li morali stolce prvo prebrusiti ili ste samo nanjeli akrilni lak?

    OdgovoriIzbriši
  3. Stolce sam prvo prebrusila, ali nije bilo potrebno previše truda, jer su stari 30 godina, pa se lak već sam skinuo od korištenja. Ali brušenje svakako, jer se boja bolje prima i duže traje. Najmrži dio posla, ali nezaobilazan ;)

    OdgovoriIzbriši