ponedjeljak, 22. travnja 2013.

RUČNO OSLIKANI STOLNJAK





Lijepi veliki stolnjaci sa uzorcima koji odgovaraju interijeru i/ili prigodi često su vrlo skupi, a trebamo ih nekoliko i koristimo ih često. Uz malo truda i još manje novaca možete ih napraviti i sami. U dućanima metraže pronaći ćete razne vrste materijala, a preporučam vam da izaberete pamučne prirodne materijale koje ćete lako održavati.  Moja prvotna želja je bila da pronađem žuticu koja košta samo 25 kn/m, ali sam odlaskom u Emporio prošla još i bolje. Na dijelu gdje na akciji prodaju restlove materijala, upecah 2 metra bijelog kepera  za sveukupno 12 kn! Shopping iz snova :D


Materijal operete, osušite i porubite, odaberete boje s kojima ćete crtati po njemu i kist u ruke. Akrilne boje koje možete kupiti u hobby shopovima, boljim knjižarama ili specijaliziranim dućanima za umjetnost odličan su izbor za ovaj projekt jer ih ima u velikom broju nijansi, brzo se suše, nemaju miris i ne mogu se isprati (isprobano na trenirci tijekom prijašnjih radova ;)


Crtajte što god vam se sviđa – točke, crte, cvijeće, vitice, textove, a odlično će izgledati i ako samo pošpricate boju po stolnjaku bez logike i reda.  Razvucite materijal kao platno i oslobodite umjetnika u sebi ;)


Korake mog primjerka koji sam radila za Jutarnji list pogledajte na fotkama, a ako imate kakva pitanja javite se.


 










Fotke by CROPIX (Biljana Gaurina)

Nema komentara:

Objavi komentar