utorak, 12. lipnja 2012.

POLKA DOT FOTELJA - makeover

Bio je to jedan sasvim običan dan kada je vlasnica jedne stare, zaboravljene fotelje odlučila da ona više nikada neće biti ista kao prije! 

Na mail veselih kućanica stigla je fotografija…. 


…na oko glomazna, stroga fotelja u socijalističko smeđem tonu  očajnički je vapila za preobrazbom! 

Vlasnica je navela niz svojih želja i fav bojica koje su šetale od Denver plave, tirkizne, svijetlo ljubičaste  pa možda malo bijele, ili još bolje zlatne , vikala je da ne zaboravimo  točkice – VOLIM TOČKICE,  a onda možda i varijanta u Pop art stilu, al bez Alan Forda ne dolazi u obzir….i tako se na njenih 10 mogućih varijanti, u glavama Kućanica rodilo  još 100 drugih… al da ne odletimo sa našom maštom  nebu pod oblake i ne počnemo nanovo smišljati toplu vodu udahnule smo duboko, odbrojale do 100 , smirile se i krenule od početka sljediti instrukcije. Da nama bude lakše a i  vlasnici razumljivije krenule smo sa skicama kako bi utvrdili da li jednako svi razmišljamo. I skicice su poslane sa figom u džepu da smo u dobrom smjeru krenule! 

Prijedlog 1.



Prijedlog 2.
Prijedlog 3.


I pobjednica je odabrana…. I tako socijalističko smeđa fotelja dobiva novi naziv… POLKA DOT ! 

I POLKA DOT je postala naš CENTERPIECE za narednih tjedan-dva… fotelja je stigla u naš kreativni inkubator….  Kako je stigla, počele smo hodati oko nje kao mačke oko vruće kaše, dimilo se iz ušiju, iz okica sijevale  munje….trljalo se dlanovima … a onda  nas je val strasti savladao, dohvatile smo alat  počele je čerupati…. Zakovice su počele iskakati jedna za drugom dok je nismo cijelu ogolile….kada smo je počele brusiti  oblak prašine nas je prekrio…. Khm! Nakon toga bio je dobar trenutak da se odmaknemo  korak dva unatrag i malo ohladimo…. Fotelja je izgledala kao posramljena mlada u donjem vešu …. Kada se prašina slegnula počele smo drveni kostur  pretakati u zlato… zlatni listići su nas preplavili … opet je bio potreban korak u natrag …. Duboki udah, čašica orahovca…. Snage su zbrojene … Denver plava je na paleti…. Morska spužvica u rukama …. i sada modernom  i sjajnom zlatu odnosimo sjaj i vraćamo ga sa patinom natrag  u svoje vrijeme…. Posramljenoj mladoj smo vratili ogrtač… krojevi tapicirunga su spremni.... a sada slow motion onog prijašnjeg filma kada su zakovice iskakale kao da same bježe s fotelje počele smo jednu po jednu vraćati… protokol bez i jedne riječi slijedi… 
Kuchanica 1 ( ona super strpljiva i pedantna) odmjerava razmake i pridržava zakovicu dok Kuchanica 2 ( na ovom zadatku aka Čekičarka tupka po glavicama zakovica … al moramo naglasiti da je bio izrazito važan ritam  Čekičarke … a to je tihi-brzi TUP, glasni – snažan TUUP,  i glasan ali nježniji TUUP  i zlatna zakovica je duboko zaronila u drvo a plavo platno čvrsto je zategnuto , nije baš da je bitno al smiješno sigurno je da se taj ritam ponavljao  punih 400 puta koliko  ima zakovica na našoj POLKA DOT foteljici – susjedi oduševljeni, a mlada spremna!)



I kao što vidite POLKA DOT je gotova… ni malo socijalistička, a već potpuno  moderna!
Vlasnici je dostavljenja, a zajedničko uzbuđenje nije se dalo prikriti… jedino što je bilo nužno prikriti ( zbog naše osobne reputacije) je naše indijansko kolo sreće u liftu nakon što smo napustile POLKA DOT rezidenciju! 






Nema komentara:

Objavi komentar