ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

KERAMIČKE PLOČICE KAO PODLOŠCI




Pretpostavljam da svi mi sa proljećem dobijemo neopisivu želju da nešto po kući mijenjamo, osvježimo, premaljamo (ja sam prije par dana taj dio odradila), a ako naše želje prate i financije onda su zahvati i ozbiljniji. Naprimjer mijenjanje pločica (nikako ne volim i izbjegavam u velikom luku, ali kad se mora ...).

I tako kuhinja, kupaona, pod, terasa zabljesnu novi i čisti, a ostane nam nekoliko komada  (ako je keramičar dobro izračunao, ako nije onda i više) pločica. Šteta baciti, plaćene su, a opet što s njima?

Napravite od njih podloške. Ako su većih dimenzija – podloške za vruće lonce i tave, a ako su manje onda za čaše.

Osim pločica potrebno vam je još i slijedeće: primer za glatke materijale (ja koristim primer od Caparola – na bazi vode je, brzo se suši, nemam mirisa i odlično prima osnovnu boju na sebe koja se pri korištenju ne guli). Ako se sjećate koristila sam ga za preuređenje frižidera . Treba vam i filc koji ćete nalijepiti na donju stranu pločice da vam podložak ne uništava stol, boje po izboru i bezbojni lak.
Koraci su vrlo jednostavni, podlošci personalizirani, a ostaci pločica pametno iskorišteni :D












Fotke by Neja Markičević (CROPIX) za Jutarnji list

3 komentara:

  1. Veoma kreativno. Puno toga keramika može da nam pruži.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako lijepo i kreativno :) Definitivno bi isprobala..samo mislim da nisam toliko vješta kao ti. Pločice izgledaju jako veselo.

    OdgovoriIzbriši