ponedjeljak, 25. ožujka 2013.

ROCK 'N' ROLL STOLIĆ - makeoverPosljednjih mjesec dana unaprijedili smo suradnju sa Jutranjim listom, pa sada svake subote u prilogu Nekretnine možete pratiti naše How to radove. I ne samo to – na mail pitajstrucnjaka@gmail.com nam možete pisati da vam preuredimo ili uljepšamo neki komad namještaja ili damo ideju kako iskoristiti neke uobičajene stvari i dati im novu funkciju. 


Prva nam se javila Josipa, nezadovoljna svojim stolićem iz Ikee htjela je promjenu. Dostavila je bijeli lakirani stolić i ukratko nam se predstavila kao rokerica i darkerica što nam je pomoglo u odluci kako preurediti stolić.

Prvobitno stanje


Kada je ideja sjela, trebalo je prikupiti sav potreban materijal:

  • Kit za drvo
  • Fini brusni papir
  • Mat crna akrilna boja
  • Mat bijela akrilna boja
  • Sjajni crveni lak za drvo
  • Obična olovka
  • Isprintati predložak detalja (Rolling Stones usta)
Potreban materijal

Na bočnim stranama stolića bilo je sitnih rupica, koje smo za početak popunili kitom za drvo koji se vrlo brzo suši, pa smo nakoh 20ak minuta mogli početi sa brušenjem. Ovaj dio nikako nemojte preskoiti (iako ga nitko ne voli, pa ni mi) jer će se boja puno bolje primate za površinu, ali i duže trajati, posebno na predmetima koji su u svakodnevnoj upotrebi.

Popunjavanje rupica kitom za drvo
Brušenje finim brusnim papirom (i pas u kontroli :))Koristili smo fini brusni papir, čisto da izmatiramo površinu i dobijemo dovoljno hrapavu površinu sa koje boja neće kliziti.


Detalj za sredinu stola precrtali smo najjednostavnijom tehnikom - na stražnoj strani slike običnom olovkom išarate kompletnu površinu crteža, zatim pozicionirate papir gdje želite i sa prednje strane olovkom iscrtavate rubove, tako da vam grafit koji ste nanijeli na stražnju stranu papira ostaje na stoliću u obliku koji iscrtavate.
  Zatim slijedi iscrtavanje usta bojama. Obzirom da smo odabrali sjajni crveni lak, usta će na završnom proizvodu izgledati kao plastificirana naljepnica i dati jedan poseban efekt.
Nakon što su usta bila gotova, uslijedilo je bojanje ostatka stola – gornja površina u mat crnu boju, a nogice u sjajnu crvenu.
Stolić je ispao jako cool za pravu rokericu :D
  

Ne zaboravite, svaki komad namještaja koji imate u kući, a niste oduševljeni njegovim izgledom, može se uz malo mašte, boje I vremena preurediti u personalizirano remek djelo koje ćete obožavati. Dajte si oduška i igrajte se ili nam se javite na veselekucanice@gmail.com pa ćemo vam mi preurediti ono što vam bode oči ;)

Fotke by: Ikea, Cropix (Berislava Picek), Kuchanice

Nema komentara:

Objavi komentar