petak, 27. srpnja 2012.

DO!TS-ov MAKEOVER IZAZOV

Već ste sigurno primjetili da smo malo “bolesne”na stolce i njihove makeovere, ali bez brige – zarazno je i genijalno :D
Prije nekoliko tjedana DO!TS je putem facebooka  objavio da traži makeover gurue za jedan projekt – pogađate – makeover stolaca!!!  Malo nam nije u početku bilo jasno kakvi sad gurui? To zvuči kao neka savjetodavna funkcija koja zahtjeva cijeli jedan život iskustva i mudrosti,  a mi skoro pa početnice koje kad krene posao  ne pričaju previše čak ni međusobno, a kamoli sa trećom osobom . Ali znatiželja je bila jača i mi pošaljemo sramežljivi mail da smo zainteresirani.
Ljudi prošetali našim profilom na facebooku, nešto im se od svega toga dopalo i eto njih sa brzim odgovorom da smo upale. Ajme majko, šta sad?! A ništa, sad kad smo već prošle ajmo vidjeti kako ćemo se snaći.
Zadatak je bio – 3 izabrana čitatelja - 3 prijatelja će uz svoje makeover gurue svaki za svog prijatelja preurediti jednu staru stolicu. I za to smo imali jedan dan. Da, da, čini vam se smiješno “pa u jednom danu stigneš stan preurediti” – ako niste probali pssst!
Na dogovoreni datum, jednu subotu ujutro, našli smo se svi uključeni u ovaj projekt na kavi i upoznavanju, te dogovaranju rasporeda i pravila. Tri makeover gurua – Mado, Kiks i mi, svatko specifičan po stilu koji voli i prakticira u svojim radovima, a prema tome su odokativnom metodom određene i radne grupe. Mi smo u tom grupiranju zapale Dariji (na slici u sredini), naoko krhkoj i ženstvenoj studentici povijesti umjetnosti  koja je zajedno sa nama trebala preurediti stolac za Doru (na slici na vrhu).   I tako mi u subotu ujutro (a nismo jutarnji tipovi) , nakon samo jedne kave,  dobijemo zadatak da preuredimo stolac prema slijedećim uvjetima – Dora je studentica fizike, pati na simetriju i želi tople jarke boje od crvene do žute. Dakle, problem prvi – šta znamo o fizici …hmmm – NIŠTA!  Pa da se nas dvije išta razumijemo u te pametne predmete ne bi sa čekićem i kistom provodile dane … Al dobro, uz zajednički dogovor i Darijino usmjeravanje što je u fizici hit, ideja je smišljena.



Stolac je pokupljen sa krupnog otpada i bio je u dosta lošem stanju, pa je u samom početku rada zahtijevao restauraciju – rastavljanje,skidanje starog tapecirunga , kitanje, brušenje, promjenu šarafa, kršanje rupa…ali zato se i zove Makeover Izazov!



Kada je dovedena u funkcionalno stanje, bilo je vrijeme za provođenje dogovorenog plana – na poleđinu naslona rezbarena formula – Schrödingerova jednadžba (rekli su nam da je fizičarima bitna :D ), na sjedalici i prednjoj strani naslona proteže se koordinatni sustav složen od kockica u toplim bojama. Svaki kvadrant je u svojoj čistoj boji , a prema kraju sa dodatkom bijele boje stvara gradijent.
Potrajao je Izazov na kraju skoro cijeli dan, ali moramo priznati da se isplatilo. Jedino nam je bilo krivo što smo zaboravile ponijeti glavni alat naše kretivnosti – orahovac. Ali na greškama se uči.
Moramo pohvaliti Dariju koja nas je vrlo brzo razuvjerila od našeg prvog dojma  - “naoko krhka” –čim se uhvatila vađenja čavlića, brušenja i zatim kista – pokazala je da je prava majstorica. Čak nam je u jednom trenu priznala da uživa :D
Eto, lijepo smo vam na početku rekli da je zarazno…
E da, i Dori se stolac na kraju jako dopao i kamerom je zabilježeno njeno obećanje da će ga grijati sve do kraja faksa ;)





































Filmić sa Izazova pogledajte ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=GVwfcZ_2KkU

Nema komentara:

Objavi komentar