četvrtak, 26. lipnja 2014.

KAKO ZAOBIĆI BRUŠENJE




Prema upitima na mailu ili u inboxu facebook stranice čini mi se da vas se sve više prima uradi-sam projekata po kući i to mi je baš super. Ništa ne može zamijeniti osječaj zadovoljstva kada svojom glavom i rukama (a za malo novaca) napravite ili preuredite neki fora komad namještaja kojim ćete se moći pohvaliti :) I bude točno onakav kakav odgovara vašem karakteru i interijeru, a unikat. Neprocjenjivo!

Iz tog razloga (a i da ne ponavljam svakome posebno) odlučila sam vam uštediti vrijeme (i živce) oko meni najmržeg dijela u preuređenju namještaja, a to je brušenje. Iako je ovo pripremni korak koji vam ne preporučam da preskačete, jer će se na dulji rok posljedice vidjeti i neće biti lijepe, postoji način kako si olakšati život da vas odmah u startu ne prođe volja za radom. 

Ovo nije plaćena reklama, jer nažalost nemam sponzora koji me opskrbljuje materijalom za rad (pozdrav ekipi iz Caparola :D), ali mi se proizvod pokazao toliko dobar u bezbroj situacija da ga jednostavno moram izreklamirati.  

Znači, odabrali ste komad namještaja koji vam bode oči i ne uklapa se u vaš savršeni interijer, a znate da bi uz malo truda mogao biti super cool ili super koristan. Školskim principom, za početak bi trebali u ruke uzeti brusni papir ili brusilicu i skinuti staru boju ili lak sve do temelja. E pa nije potrebno. Postoji elegantniji način. A njegovo ime je prajmer (iliti temeljna boja). Sigurna sam da na tržištu postoje razne vrste, ali ja stojim iza ovoga koji redovito koristim. To je CAPAROL Capacryl Haftprimer. Cijena mu je oko 80ak kuna (75ml), bijele je boje, na bazi vode pa se jako brzo suši i nema mirisa. Meni dovoljno. 





I najbolje od svega, ne funkcionira samo na drvu, već i na plastici i keramici. I to sam probala – na preuređenju frižidera i na farbanju zidnih keramičkih pločica. I djeluje. Na površinu nanesete jedan sloj prajmera, a kada se osuši (cca pola sata)na njega nanosite koju god vrstu boje želite – uljnu, akrilnu, nitro. 

Postoji samo jedna caka u cijeloj priči – kada ga jednom isprobate, dobit ćete potrebu da sve oko sebe prefarbate s njim :D  

1 komentar:

  1. super, baš to tražim kako bih prekrila u kupaonici zidne pločice. Hvala! Vjerujem da će djelovati.
    A što je sa tuširanjem toplom vodom ili vodom uopće?

    OdgovoriIzbriši